13 Kasım 2019 Çarşamba

YIRTMA (ASMA YAPRAĞI YEMEĞİ)












ÇORUM
 İLİ İSKİLİP İLÇESİNE AİT YÖRESEL BİR YEMEKLE KARŞINIZDAYIMÇOK LEZİZ VE BESLEYİCİ BİR TARİFGERÇİ BEN GÖZ KARARI YAPIYORUM AMA GENEDE ÖLÇÜ VERMEYE ÇALISTIM.

BU YEMEKYAZIN ASMA YAPRAKLARININ  VE KÖRPE KISIMLARI TOPLANARAK PİŞİRİLİRBU YAPRAKLAR GÜZELCE YIKANIPELLE KAĞIT YIRTAR GİBİ YIRTILIRYAPRAK ZAMANI TAZE TAZE YAPILDIĞI GİBİ, KIŞ İÇİNDE YA KURUTULUR YADA DERİN DONDURUCUYA ATILIRBEN BU YEMEĞİ EVLENDİKTEN SONRA EŞİMİN AİLESİNDE GÖRÜPÖGRENDİMO GÜN BUGÜNDÜR HEP YAPARIMVE ÇOK SEVEREK TÜKETİLİR BİZİM EVDE.


                        *** YIRTMA ***


MALZEMELER:
rtılmış asma yaprağı
500 grKuşbaşı et 1 baş soğan 5 diş sarımsak 2 kaşık salça 3 kaşık yağ (tereyağ-zeytinyağ karışımı) 1 çay bardağı yarma ( buğday kırığı ) Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet limon suyu Tuz, karabiber ve pulbiber Yeteri kadar su
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi çig olarak düdüklü tencereye koyup 45-50 dakika pişiriyoruz.Hepsi bu kadar.Çok zahmetsiz ve nefis bir yemek.Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: