BU YEMEK, YAZIN ASMA YAPRAKLARININ UÇ VE KÖRPE KISIMLARI TOPLANARAK PİŞİRİLİR. BU YAPRAKLAR GÜZELCE YIKANIP, ELLE KAĞIT YIRTAR GİBİ YIRTILIR. YAPRAK ZAMANI TAZE TAZE YAPILDIĞI GİBİ, KIŞ İÇİNDE YA KURUTULUR YADA DERİN DONDURUCUYA ATILIR. BEN BU YEMEĞİ EVLENDİKTEN SONRA EŞİMİN AİLESİNDE GÖRÜP, ÖGRENDİM. O GÜN BUGÜNDÜR HEP YAPARIM. VE ÇOK SEVEREK TÜKETİLİR BİZİM EVDE.
*** YIRTMA ***
MALZEMELER:
Yırtılmış asma yaprağı
500 gr. Kuşbaşı et 1 baş soğan 5 diş sarımsak 2 kaşık salça 3 kaşık yağ (tereyağ-zeytinyağ karışımı) 1 çay bardağı yarma ( buğday kırığı ) Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet limon suyu Tuz, karabiber ve pulbiber Yeteri kadar su
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi çig olarak düdüklü tencereye koyup 45-50 dakika pişiriyoruz.Hepsi bu kadar.Çok zahmetsiz ve nefis bir yemek.Servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder