TATLININ İÇİNDE KURU MEYVE OLDUĞU İÇİN AŞURE GİBİ, NİŞASTA OLDUĞU İÇİNDE CEVİZLİ SUCUK GİBİ LEZZETİ VAR. İKİSİNİN KARIŞIMI BİR LEZZET YANİ. ÇOK GÜZEL. HERKESE TAVSİYE EDİYORUM. İŞTE TARİF:
KURU MEYVELİ PELTE
MALZEMELER:
2,5 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK NİŞASTA
1 ÇAY BARDAĞI PEKMEZ
10 ADET KURU KAYISI
5 ADET KURU İNCİR
1 ÇAY BARDAĞI KURU ÜZÜM
ÜZERI İÇİN:
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
TARÇIN
YAPILIŞI:
Önce kuru meyveler (kayısı, incir ve üzüm) akşamdan suya ıslatılır. Ertesi gün minik minik doğranır. Sonra bir tencerede , nişasta 1 su bardağı su ile eritilir. Üzerine kalan 1,5 bardak su , 1 çay bardağı pekmez ve şeker eklenir. Ocağa alınıp karıştırarak pişirilmeye başlanır. Kaynamaya yakın içine doğranan kuru meyveler katılır. Pelte kıvamına gelene kadar pişirilir. Borcam tepsi ıslatılıp, pelte içine boşaltılır. İlk sıcaklığı geçince üzerine ceviz ve tarçın serpilir. Soğuyunca dilimlenip servis edilir. ARZUYA GÖRE tavsiye olunur. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder