13 Kasım 2019 Çarşamba

KURU MEYVELİ PELTE







TATLININ  İÇİNDE KURU MEYVE OLDUĞU İÇİN AŞURE GİBİ, NİŞASTA OLDUĞU İÇİNDE CEVİZLİ SUCUK GİBİ LEZZETİ VAR. İKİSİNİN KARIŞIMI BİR LEZZET YANİ. ÇOK GÜZEL. HERKESE TAVSİYE EDİYORUM. İŞTE TARİF:

                                   KURU  MEYVELİ  PELTE 


MALZEMELER:
2,5  SU  BARDAĞ SU
1  SU  BARDAĞI  ŞEKER
 SU  BARDAĞINDAN  1  PARMAK  EKSİ NİŞASTA
1  ÇAY  BARDAĞ PEKMEZ
10  ADET  KURU  KAYISI
5  ADET  KURU  İNCİR
 ÇAY  BARDAĞI  KURU  ÜZÜM
 
ÜZERI İÇİN:
1  ÇAY  BARDAĞ CEVİZ
TARÇIN
YAPILIŞI:
Önce kuru meyveler (kayısı, incir ve üzümakşamdan suya ıslatılırErtesi gün minik minik doğranırSonra bir tencerede , nişasta 1 su bardağı su ile eritilirÜzerine kalan 1,5 bardak su , 1 çay bardağı pekmez ve şeker eklenirOcağa alınıp karıştırarak pişirilmeye başlanırKaynamaya yakın içine doğranan kuru meyveler katılırPelte kıvamına gelene kadar pişirilirBorcam tepsi ıslatılıppelte içine boşaltılır. İlk sıcaklığı geçince üzerine ceviz ve tarçın serpilirSoğuyunca dilimlenip servis edilirARZUYA GÖRE tavsiye olunurAFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok: