** GÖKKUŞAĞI PASTASI **
MALZEMELER:
PANDİSPANYASI İÇİN
4 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
7 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
7 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENKLERİ İÇİN:
1 ÇAY BARDAĞI NAR PÜRESİ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ ISPANAK PÜRESİ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ HAVUÇ PÜRESİ
3 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
ÜZERI İÇİN:
2 PAKET KREM ŞANTİ , 1 SU BARDAĞI SÜT
SÜSLEME İÇİN
NAR TANELERİ , TOZ FISTIK , HAVUÇ RENDESİ , LİMON KABUĞU RENDESİ , 1 ADET MUZ
YAPILIŞI: Önce pastamızın renklerini hazırlıyoruz.Bunun için ıspanakları ve havuçları ayrı ayrı haşlayıp, blendırda püre yapıyoruz. Narlarıda aynı şekilde püre yapıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.Limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.Böylece 4 renk elde etmiş olduk. Pandispanya malzemeleriyle pandispanyamızı çirpiyoruz.Çirptigimiz pandispanyayı ayrı ayrı kaplara eşit olarak dörde bölüyoruz. Böldüğümüz pandispanyalara hazırladığımız renklerimizi katıyoruz. Yani birine nar ,diğerine ıspanak ,diğerine havuç ,öbürünede limon kabuğu rendesini katıp, karıştırıyoruz. Tepsimize yağlı kağıt serip, arasınada yağlı kağıt koyup , 175 derecede pişiriyoruz.Ben iki seferde pişirdim(resimdeki gibi). Sonra 1 su bardağı süt ile 2 paket krem şantimizi çirpiyoruz. Pandispanyalarımızın her katına krem şanti sürerek pastamızı oluşturuyoruz. Üzerine bolca sürün.Daha sonra süsleme malzemeleriyle güzelce süslüyoruz. Kenarlara muz dilimleri koyuyoruz. 15 dakika buzdolabında dinlendirip , servis ediyoruz. AFİYET OLSUN.
Ben pastamın doğal olmasını istediğim için evdeki malzemelerimi kullandım.Siz dilerseniz gıda boyasıda kullanabilirsiniz.Biraz uğraştırıcı ve zaman istiyor ama inanın nefis bir pasta. Ayrıca krem şanti yerine kremada kullanabilirsiniz. Ben renklerin özelligi bozulmasın diye şantiyi tercih ettim. Umarım beğenmişsinizdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder