13 Kasım 2019 Çarşamba

GÖKKUŞAĞI PASTASI












                       **  GÖKKUŞAĞI PASTASI **


MALZEMELER:
 PANDİSPANYASI İÇİN

 4 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
7 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
7 YEMEK KAŞIĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENKLERİ İÇİN:
1 ÇAY BARDAĞI NAR PÜRESİ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ ISPANAK PÜRESİ
1 ÇAY BARDAĞI HAŞLANMIŞ HAVUÇ PÜRESİ
3 ADET LİMON KABUĞU RENDESİ
ÜZERI İÇİN:
2 PAKET KREM ŞANTİ , 1 SU BARDAĞI SÜT
SÜSLEME İÇİN
 NAR TANELERİ , TOZ FISTIK , HAVUÇ RENDESİ , LİMON KABUĞU RENDESİ , 1 ADET MUZ

YAPILIŞI:  Önce pastamızın renklerini hazırlıyoruz.Bunun için ıspanakları ve havuçları ayrı ayrı haşlayıpblendırda püre yapıyoruzNarlarıda aynı şekilde püre yapıp çekirdeklerini ayıklıyoruz.Limonların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.Böylece 4 renk elde etmiş oldukPandispanya malzemeleriyle pandispanyamızı çirpiyoruz.Çirptigimiz pandispanyayı ayrı ayrı kaplara eşit olarak dörde bölüyoruzBöldüğümüz pandispanyalara hazırladığımız renklerimizi katıyoruzYani birine nar ,diğerine ıspanak ,diğerine havuç ,öbürünede limon kabuğu rendesini katıpkarıştırıyoruzTepsimize yağlı kağıt seriparasınada yağlı kağıt koyup , 175 derecede pişiriyoruz.Ben iki seferde pişirdim(resimdeki gibi). Sonra 1 su bardağı süt ile 2 paket krem şantimizi çirpiyoruzPandispanyalarımızın her katına krem şanti sürerek pastamızı oluşturuyoruzÜzerine bolca sürün.Daha sonra süsleme malzemeleriyle güzelce süslüyoruzKenarlara muz dilimleri koyuyoruz15 dakika buzdolabında dinlendirip , servis ediyoruzAFİYET OLSUN.
Ben pastamın doğal olmasını istediğim için evdeki malzemelerimi kullandım.Siz dilerseniz gıda boyasıda kullanabilirsiniz.Biraz uğraştırıcı ve zaman istiyor ama inanın nefis bir pastaAyrıca krem şanti yerine kremada kullanabilirsinizBen renklerin özelligi bozulmasın diye şantiyi tercih ettimUmarım beğenmişsinizdir.




Hiç yorum yok: