13 Kasım 2019 Çarşamba

ARZUM TATLIM










VEE  GELELİM  TATLIMIN  TARİFİNE. BU  BENİM  ÇOK  ÖZEL  VE  ENFES  BİR  NUMARALI  TATLIMDIR. ÇOK  ÖZEL  MİSAFİRLER  İÇİN  YAPARIM. GERÇEKTEN  LEZZETİNE  DOYUM  OLMAZ. HİÇ  TATLI  SEVMEYEN  BİRİ  BİLE  TEPSİNİN  YARISINI  YİYEBİLİR. O  DERECE  YANİ.MUTLAKA  DENEYİN. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ  BİR  TATLINIZ  OLMUŞ  OLUR.AFİYET  OLSUN.TEŞEKKÜRLER.



  ** ARZUM   TATLIM ( YALANCI  TAVUK  GÖĞSÜ ) **

MALZEMELER:

KREMASI  İÇİN:
1  KG.  SÜT
3   KAHVE   FİNCANI   ŞEKER
3   KAHVE   FİNCANI   UN
100   GR.   MARGARİN
1   PAKET   VANİLYA

ÇİKOLATA  SOS  İÇİN:
3    YUMURTA
2   KAHVE   FİNCANI   ŞEKER
2   KAHVE   FİNCANI   KAKAO
100  GR.  ERİTİLMİŞ   MARGARİN
1  PAKET   VANİLYA
 
YAPILIŞI:
Önce   kremamızı  yapalım. Bunun  için  1  kg.  sütü  tencereye  alın. İçine  şeker  ve  unu  koyup  güzelce  çırpın. Ocağın  altını yakıp  hafif  ateşte  karıştıra  karıştıra  pişirin. Krema  kıvama  gelince  ocağı  kapatıp  içine  100  gr.  margarin  ve  vanilyayı  koyun. Margarin  kremanın  içinde  eriyene  kadar  çırpın. Kremamız  hazır. Dikdörtgen  borcam  tepsiyi  suyla  ıslatıp  suyunu  iyice  boşaltın. Kremamızı  tepsiye  dökün. İlk  aşama  tamamlanmış  oldu (ben  tüm  pasta  kremalarımda  bu  tarifi  kullanırım.gerçekten  çok  nefis  bir krema).

Gelelim  çikolata  sosuna. Bu  kısım  çok  önemli. Tatlımın  bütün  özelliği  bu  sosta  gizli. Ben  defalarca  denedikten  sonra  bu  yöntemi  buldum. Robotun  doğrayıcı  kısmına (bıçaklı  olan) 3  yumurta  ve  şekeri  koyup  2-3  dakika  çırpın.
Üzerine  kakaosunu  ekleyip, 2-3 dakika  daha  çırpın. Üzerine  eritip  soğuttuğunuz  100 gr.  margarini  ve  vanilyayı  koyup  2-3  dakika  daha  çırpın.
Sosumuzda  hazır. Bu  sosu  soğuyan  kremamızın  üzerine  döküyoruz. İkinci  aşamada  böylelikle  tamamlanmış  oldu. Bir  gece  buzdolabında  bekletip, ertesi  gün  kare  kare  dilimleyip  servis  ediyoruz. Ve  afiyetle  yiyoruz.
 Bu  sos  üzerine  kesinlikle  sos  tanımam. Kıvamı  çok  yoğun  ve  bitter  çikolata  tadında. Vee  asla  yumurta  kokmuyor.
Tatlımızı  akşamdan  yapıyoruz. Bir  gece  buzdolabında  beklemesi  gerekiyor.
Canlarım  sizlere  tüm  püf  noktalarını  verdim. Gerisi  size  kalmış.
ARZUYA  GÖRE  mutlaka  denemelisiniz. Pişman  olmazsınız.
Yaparsanız, yerken  benimde  kulaklarımı  çınlatırsınız.AFİYET  OLSUN.

Hiç yorum yok: