VEE GELELİM TATLIMIN TARİFİNE. BU BENİM ÇOK ÖZEL VE ENFES BİR NUMARALI TATLIMDIR. ÇOK ÖZEL MİSAFİRLER İÇİN YAPARIM. GERÇEKTEN LEZZETİNE DOYUM OLMAZ. HİÇ TATLI SEVMEYEN BİRİ BİLE TEPSİNİN YARISINI YİYEBİLİR. O DERECE YANİ.MUTLAKA DENEYİN. ASLA VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR TATLINIZ OLMUŞ OLUR.AFİYET OLSUN.TEŞEKKÜRLER.
** ARZUM TATLIM ( YALANCI TAVUK GÖĞSÜ ) **
MALZEMELER:
KREMASI İÇİN:
1 KG. SÜT
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
3 KAHVE FİNCANI UN
100 GR. MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
ÇİKOLATA SOS İÇİN:
3 YUMURTA
2 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2 KAHVE FİNCANI KAKAO
100 GR. ERİTİLMİŞ MARGARİN
1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI:
Önce kremamızı yapalım. Bunun için 1 kg. sütü tencereye alın. İçine şeker ve unu koyup güzelce çırpın. Ocağın altını yakıp hafif ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Krema kıvama gelince ocağı kapatıp içine 100 gr. margarin ve vanilyayı koyun. Margarin kremanın içinde eriyene kadar çırpın. Kremamız hazır. Dikdörtgen borcam tepsiyi suyla ıslatıp suyunu iyice boşaltın. Kremamızı tepsiye dökün. İlk aşama tamamlanmış oldu (ben tüm pasta kremalarımda bu tarifi kullanırım.gerçekten çok nefis bir krema).
Gelelim çikolata sosuna. Bu kısım çok önemli. Tatlımın bütün özelliği bu sosta gizli. Ben defalarca denedikten sonra bu yöntemi buldum. Robotun doğrayıcı kısmına (bıçaklı olan) 3 yumurta ve şekeri koyup 2-3 dakika çırpın.
Üzerine kakaosunu ekleyip, 2-3 dakika daha çırpın. Üzerine eritip soğuttuğunuz 100 gr. margarini ve vanilyayı koyup 2-3 dakika daha çırpın.
Sosumuzda hazır. Bu sosu soğuyan kremamızın üzerine döküyoruz. İkinci aşamada böylelikle tamamlanmış oldu. Bir gece buzdolabında bekletip, ertesi gün kare kare dilimleyip servis ediyoruz. Ve afiyetle yiyoruz.
Bu sos üzerine kesinlikle sos tanımam. Kıvamı çok yoğun ve bitter çikolata tadında. Vee asla yumurta kokmuyor.
Tatlımızı akşamdan yapıyoruz. Bir gece buzdolabında beklemesi gerekiyor.
Canlarım sizlere tüm püf noktalarını verdim. Gerisi size kalmış.
ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. Pişman olmazsınız.
Yaparsanız, yerken benimde kulaklarımı çınlatırsınız.AFİYET OLSUN.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder