BAL KABAKLI TURTA
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
150 GR. MARGARİN
1 YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ (SİLME)
1 PAKET VANİLYA
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
1 FİSKE TUZ
2,5 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN:
5 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ BAL KABAĞI
2 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI CEVİZ KIRIĞI
2 TANE KARANFİL
YAPILIŞI:Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın.175 derecede pişirin (fazla kızartmayın). Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın. Biraz daha pişirip, ocağı söndürün. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. Turtamız afiyetle yenmeye hazır. İnanılmaz nefis bir lezzet. Ilınan turtayı kesip, servis edin. ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder