13 Kasım 2019 Çarşamba

BAL KABAKLI TURTA






                  BAL   KABAKLI   TURTA

MALZEMELER:
HAMURU   İÇİN:
150   GR.   MARGARİN
1   YUMURTA
4   YEMEK   KAŞIĞI    PUDRA   ŞEKERİ (SİLME)
1   PAKET   VANİLYA
YARIM   PAKET   KABARTMA   TOZU
1   FİSKE   TUZ
2,5   SU   BARDAĞI   UN
ÜZERİ   İÇİN:
5   SU   BARDAĞI   RENDELENMİŞ   BAL  KABAĞI
2   SU   BARDAĞI   ŞEKER
1   SU   BARDAĞI   CEVİZ   KIRIĞI
2   TANE   KARANFİL

YAPILIŞI:
Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Hamuru tepsinizin büyüklüğüne göre merdaneyle açın ve tepsiye yayın.175 derecede pişirin (fazla kızartmayın). Hamur pişerken üst malzemeyi hazırlayın. Bunun için 5 su bardağı rendelenmiş bal kabağını bir tavaya alın. Üzerine 2 su bardağı şeker ve 2 tane karanfil atın. Orta dereceli ateşte karıştırarak pişirin. İçine 1 su bardağı bıçakla doğranmış ceviz içini katın. Biraz daha pişirip, ocağı söndürün. Pişen hamuru fırından alıp, üzerine kabakları güzelce yayın. Tekrar fırına verip, 10-15 dakika daha pişirin. Turtamız afiyetle yenmeye hazır. İnanılmaz nefis bir lezzet. Ilınan turtayı kesip, servis edin. ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: