13 Kasım 2019 Çarşamba

ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTE











ANTEP   USULÜ   ÇİĞ   KÖFTE 


MALZEMELER:
1  KĞ.  çiğ  köftelik  düğül
750   GR.   kıyma ( yağsız,sinirsiz  ve  3  kere  çekilmiş )
750   GR. salça (yarısı  el  yapımı  acı  biber  salçası; yarısı  hazır  domates  salçası  olcak )
1   su   bardağı   ülker  bizim   ayçiçekyağı
2   domates (kabukları   soyulmuş)
3  adet   kuru  soğan
1   baş   sarımsak
1  tatlı  kaşığı  karabiber
1   tatlı  kaşığı  kimyon
özel  acı  pulbiber (isot  değil. ANTEP  biberi)
1   bağ   yeşil  soğan
1   bağ  maydanoz
yoğurmak   için  özel  tepsi

YAPILIŞI:
Tepsiye   düğül, kıyma, salça, kimyon, karabiber  ve  robotta  kıyılmış  kuru  soğan  ile  sarımsak  konur. 15-20   dakika   iyice   yoğrulur.Sonra   kabukları  soyulmuş  domatesler  bütün  olarak  atılır. Domatesler  yok  olana  kadar  gene   yoğrulur. Yoğura   yoğura  pişirilir. Sonra  yağı  katılır. Tekrar  yoğrulur. Acı  pul  biber  katılıp  gene  yoğrulur. En   son   ince   doğranmış  yeşil  soğan   ve kıyılmış  maydanoz  katılır  ve  gene  yoğrulur. İyice  yoğrulup  kıvama  gelen  karışımdan  ceviz  büyüklüğünde  parçalar  alınıp, elle  sıkılır. Marulla  kaplı  servis  tabağına  alınır.Çiğ  köftemiz  afiyetle  yenmeye  hazır. Yanına  mutlaka  ayran  ve  bol  limonla  servis  edilir.Bol  acı  ve  ekşi  seviyorsanız  bu  tarif  tam  size  göre. Şiddetle  tavsiye  ediyorum.Biraz  zahmetli  ama  inanın  olsa  hergün  yiyebilirim.Yalnız  bu  sırayı  mutlaka  takip  etmelisiniz.Yapım  aşaması  ve  malzemeler  çok  önemli.nefis  bir çiğ  köfte  için  bu  şart. ARZUYA  GÖRE  mutlaka  deneyin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: