13 Kasım 2019 Çarşamba

PIRTIK BÖREK


















 MALZEMELER:
 4 ADET YUFKA
YUMURTA
1 SU BARDAĞI 
SÜT
125 GR. MARGARİN
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT VE TUZÜZERİ İÇİN: KAŞAR RENDESİİSTEDİĞİNİZ BİR İÇ MALZEME; (ben  patatesli  yaptım)




YAPILIŞI:
Önce sosunu hazırlayalım:Yumurtalar,süt ve eritilmiş margarin çirpilir.
Ya
ğlanmış tepsiye önce 2 yufka rasgele yırtılarak konur.
Arasına  malzeme şenir.Üzerine diğer 2 yufkada yırtılır.Kaşar rendesi serpiştirilir.Sonra kare kare kesilir.Hazırladığımız sos her tarafına gelecek şekilde dökülür.175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
F
ırından çikip biraz ılınınca kestiğimiz yerlerden tekrar kesilir.
Soğumadan servis edilip afiyetle yenir.Çok pratik ve nefis bir börek.ARZUYA GÖRE tavsiye olunur.

Hiç yorum yok: