13 Kasım 2019 Çarşamba

MUZLU RULO PASTA







                 *** MUZLU RULO PASTA ***


MALZEMELER
:PANDİSPANYA İÇİN: 4 yumurta
7
   yemek  kaşigi şeker
7
   ‘’ ‘’      un
1
   ‘’ ‘’      sıvıyağ
1
 paket vanilya
1
 paket kabartma tozuISLATMAK İÇİN: 1 SU BARDAĞI SÜTİÇİ İÇİN: 2-3 adet muzSOSU İÇİN: 1 paket kakaolu puding
Pudingi
 yapmak için ölçüsüne göre sütSÜSLEMEK İÇİN: Hindistan cevizitoz fıstıkfındık kırığı
BEN TÜM PASTA ALTLARIMI BU PANDİSPANYA İLE YAPARIMGERÇEKTENDE NEFİS OLUYOR. TIPKI HAZIR PAKETLERDEKİLER GİBİ OLUYOR. FISIR FISIR SÜNGER GİBİ. ORJİNAL TARİFLERİMDEN BİRİDİRDENEMENİZİ KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM. PİŞMAN OLMAZSINIZ.




YAPILI
ŞI:Yumurta ve şekeri iyice çirpin.Yağı ekleyip tekrar çirpin.Un , vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çirpin.Çok akıcı ve güzel bir kekimiz oldu.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve malzemeyi her tarafına yayın.175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Sakın fırında bekletmeyin.Yoksa kurur.Fırından aldığınız pandispanyayı kürdanla aralıklı olarak delin.Üzerini kaşikla her tarafına gelecek şekilde sütle ıslatın   ve   yağlı  kağıtla   birlikte   rolu şeklinde  sarın.
Pandispanya sütünü çekerken pudingi paketteki tarife göre hazırlayın.Pudingin yarısını açtığınız  kekin üzerine yayın.Ortasına uzunlamasına muzları yerleştirin.Yağlı kağıt yardımıyla keki rulo şeklinde sarın.Servis yapacağınız uzun bir tepsiye alın.Pudingin diğer yarısıyla da pastanın üzerini güzelce kaplayın.
İ
sterseniz puding yerine krema yada çikolata sosta kullanabilirsiniz.Ama puding çok pratik oluyor.Toplam 20 dakikada pastanız hazır hale geliyor.Daha sonra pastayı dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.O sizin hayal gücünüze kalmış.Pastamızı kendine gelmesi için 20 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: