13 Kasım 2019 Çarşamba

ISPANAKLI YANIÇ











MALZEMELER:
1 KGUN
YARIM PAKET YAŞMAYA
TUZ VE ILIK SU



İÇİ İÇİN:
300 GR. ISPANAK
200 GR. KAVRULMUŞ KIYMA
1 ADET SOĞAN
TUZ, KARABİBER, PULBİBER
(ben ıspanaklı iç malzeme kullandım ama siz istediğiniz her türlü malzemeyle de yapabilirsiniz).

ÜZERİ  İÇİN; TEREYAĞI

YAPILIŞI:
Malzemelerle güzel bir hamur yoğurup, mayalandırın.
Mayası gelen hamuru bezelere ayırın.
İç malzemeyi hazırlayın.
Bunun için ince kıyılmış çig ıspanak, minik doğranmış çig soğan, kavrulmuş kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi iyice karıştırın.
Tabak büyüklüğünde açtığınız hamurların yarısına iç malzeme koyun.
Diğer yarısını onun üzerine kapatın.Yarım ay şeklinde.
Ve tavada arkalı önlü pişirin.Pişen yanıçları tereyağla yağlayın.
Ve çayla yiyebileceğiniz nefis yanıçlarınız hazır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: