** KEŞKEK **
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI KEŞKEKLİK BUĞDAY
500 GR. KUZU KUŞBAŞI YADA TAVUK
3 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
1 BAŞ SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ VE KARABİBER
SOSU İÇİN: 2 KAŞIK TEREYAĞ VE PULBİBER
YAPILIŞI:
Öncelikle buğdayımızı geceden ılık suda ıslatıyoruz.
Etlerimizi düdüklü tencerede su ve tuz ilavesiyle yarım saat pişiriyoruz.
Güvecimize buğdayı,ince kıydığımız soğan ve sarımsağı alıyoruz.
Üzerine pişen etlerimizi suyuyla birlikte boşaltıyoruz.
Yağını ilave ediyoruz. Tuzunu ve mutlaka karabiberini atıyoruz.
Ocağımızın en ufak gözüne koyup,kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
Arada bir dibi tutmasın diye karıştırıyoruz.
Suyu kalmazsa su ilave edebilirsiniz.
Pişen keşkeğimizi tahta kaşıgın arkasıyla yavaş yavaş ve üzerimize sıçratmadan dövüyoruz.
Taki etler içinde kaybolup,macun kıvamına gelene kadar.
Bu kısmı biraz zahmetli ama inanın değer.
Keşkeğimizi servis tabağına alıyoruz.
Üzerine tereyağda pul biber kızdırıp,gezdiriyoruz.
Sonrada afiyetle yiyoruz.
İsterseniz salçalıda yapabilirsiniz.Tavukla yada kemikli etlede güzel olur.
Keşkek bizim buralarda çok meşhurdur.Özellikle ramazanda çok sık yapılır.Birde düğünlerin vazgeçilmez yemeğidir.Ben her iki etlede yaptım. Siz nasıl isterseniz öyle deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder