13 Kasım 2019 Çarşamba

KEŞKEK



KESKEK


                    ** KEŞKEK **

 MALZEMELER:
2  SU  BARDAĞI  KEŞKEKLİK  BUĞDAY
500  GRKUZU  KUŞBAŞI   YADA  TAVUK
3   KAŞIK   ZEYTİNYAĞI
1  BAŞ  SOĞAN
 DİŞ  SARIMSAK
TUZ  VE  KARABİBER
SOSU  İÇİN:  2  KAŞIK  TEREYAĞ  VE  PULBİBER

YAPILIŞI:
Öncelikle buğdayımızı geceden ılık suda ıslatıyoruz.
Etlerimizi düdüklü tencerede su ve tuz ilavesiyle yarım saat pişiriyoruz.
Güvecimize buğdayı,ince kıydığımız soğan ve sarımsağı alıyoruz.
Üzerine pişen etlerimizi suyuyla birlikte boşaltıyoruz.
Yağını  ilave   ediyoruz. Tuzunu ve mutlaka karabiberini atıyoruz.
Ocağımızın en ufak gözüne koyup,kısık ateşte bir saat pişiriyoruz.
Arada bir dibi tutmasın diye karıştırıyoruz.
Suyu kalmazsa su ilave edebilirsiniz.
Pişen keşkeğimizi tahta kaşıgın arkasıyla yavaş yavaş ve üzerimize sıçratmadan dövüyoruz.
Taki etler içinde kaybolup,macun kıvamına gelene kadar.
Bu kısmı biraz zahmetli ama inanın değer.
Keşkeğimizi servis tabağına alıyoruz.
Üzerine tereyağda pul biber kızdırıp,gezdiriyoruz.
Sonrada afiyetle yiyoruz.

İsterseniz salçalıda yapabilirsiniz.Tavukla yada kemikli etlede güzel olur.
Keşkek bizim buralarda çok meşhurdur.Özellikle ramazanda çok sık yapılır.Birde ğünlerin vazgeçilmez yemeğidir.Ben   her   iki  etlede  yaptım. Siz  nasıl  isterseniz  öyle  deneyebilirsiniz.


Hiç yorum yok: