13 Kasım 2019 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ ŞEKERPARE


  
 MALZEMELER:  











MALZEMELER:
3 YUMURTA
1
 PAKET MARGARİN
YARIM
 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
3
 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
3
 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
4
 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1
 PAKET VANİLYA
1
 PAKET KABARTMA TOZU ALDIĞI KADAR UN
ÜZERI İÇİN FINDIK

ŞERBETİ İÇİN4 BARDAK ŞEKER 4 BARDAK SU YARIM LİMON

YAPILIŞI:
Önce yumurtanın birisinin sarısını ayırıyoruz.Daha sonra sırasıyla tüm malzemeyi karıştırıp güzelce yoğuruyoruz(kulak memesi kıvamında olcak).Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun ortasında yuvarlıyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz.Üzerlerine birer fındık batırıyoruz.Ayırdığımız bir yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.170 derecede pişiriyoruz.Şekerpareler fırında pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz.Fırından çikan sıcak şekerparelerin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.Üzerine tepsi kapatıp soğuyana kadar bekletiyoruz.Şekerparemiz servise hazır.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: