13 Kasım 2019 Çarşamba

HAŞHAŞLI ÇÖREK













MALZEMELER:
 1 KİLO UN,YARIM PAKET MAYA,ILIK SU,TUZİÇ MALZEME: 1 KASE DÖVÜLMÜŞ HAŞHAŞ,SIVIYAĞÜZERİ İÇİN: YUMURTA SARISI VE SUSAM
Önce
 haşhaşları tavada kavurdum.Sonra kahve makinasında çektim.Böylece mis kokulu haşhaşlarım oldu.Bir kaseye aldığım haşhaşlaraüzerini örtcek kadar zeytinyağ koydumyice karıştırdım.İç malzemem hazır.
İsterseniz peynirli,kıymalı,patatesli,cevizli v.sHer türlü  malzeme kullanabilirsiniz.



YAPILIŞI:
Önce hamuru ılık su ile yoğurun.1 saat mayalandırın.Mayalanan hamuru bezelere ayırın.Unlanmış tezgahta bezeleri ın.Üstüne her tarafını kaplıycak şekilde  malzemesi koyun.Kenarından rulo olcak şekilde sarınki ucundan ters istikametlere doğru bükün(simit yapar gibi).Yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpin.200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.Küçük küçük kesip servis edin.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: