13 Kasım 2019 Çarşamba

ÇİZGİLİ KEK (PİJAMALI KEK )







           ÇİZGİLİ  KEK (PİJAMALI  KEK )


    Keki uzunlamasına pişirdim ve uzunlamasına kestim.Kestiğim kek parçalarını marmelatla değilde çilek reçeliyle yapıştırdım.Gayet güzel sonuç aldım.Tabi görüntü ve isimde değişti.Keki çizgili yaptığım için adını ÇİZGİLİ KEK koydum.Bide uzulamasına kestiğim kek parçalarını daha yüksek olsun diye dik olarak birbirine yapıştırdım.Çok basit ve lezzetli bir pasta oldu.ARZUYA GÖRE   denemelisiniz. 


 


MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 yemek  kaşığı kakao
1 paket  çikolata sosu
Çilek  reçeli (veya istediginiz başka marmelat)


 YAPILIŞI:Yumurta ile şeker krema kıvamına gelene dek çırpın. Ardından sıvıyağı, sütü ekleyip çırpın.
Kabartma tozu ile unu eleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kıvamı, ne  çok sulu olcak,nede  çok sert olcak. Boza kıvamında olacak.
Yarısını ayırıp diğer yarısına da kakao eleyip karıştırın.
Resimde gördüğünüz gibi borcama yağlı kağıt koyup arasını dikleştirin. Bir tarafına beyaz harcı bir tarafına kakaolu harcı döküp 180 derecede pişirin.Her  iki  kek parçasınıda  ikiye  bölün. Parçaları  dik  olarak  koyup, reçeli  bol  bol  sürerek  bir  beyaz,bir  kakaolu  olacak  şekilde  birleştirin ( resimlerdeki  gibi ).
Çikolata  sosu  tarifine  göre pişirip, keki  kaplayın  ve  istediğiniz  şekilde  süsleyin.


Hiç yorum yok: