CANIM ANNEM YILLAR ÖNCE ADANA'DA BULUNMUŞ.BU KEBABI ORDA ÖĞRENMİŞ.BİZE HEP YAPARDI.HALADA YAPAR.BABAM BAYILIR.BENDE ONDAN ÖĞRENDİĞİM KADARIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.ÇOCUKLARA PATLICANI SEVDİRMEK ADINA.ÖZELLİKLE KAHVALTIDA ÇOK GÜZEL OLUYOR.BEN ÇOK SEVİYORUM.TARİFİ GÖZ KARARI VERİYORUM.
** ÇİNGENE KEBABI **
MALZEMELER:
4 adet uzun,iri kemer patlıcan
3 adet yumurta
1 baş soğan
4 adet sivri biber
4 diş sarımsak
100 gr. kavrulmuş kıyma
2 adet domates
2 kaşık tereyağ
tuz, pulbiber, karabiber
1 tutam maydanoz
1 adet limon
YAPILIŞI:
Önce patlıcanlar közlenir.
Kabukları temizlenip küp küp doğranır.
Tavaya yağ alınıp,eritilir.
Küçük doğradığımız soğan, biber ve sarımsak yağla
kavrulur.
Ardından kıyma ve küp doğranmış domatesler eklenir.
Biraz daha kavurup patlıcanlar eklenir.
Yavaş yavaş çevrilerek sotelenir.
Tuzu, pulbiberi, karabiberi ve kıyılmış maydanoz eklenir.
Üzerine yumurtalar kırılır.
Fazla yaymadan yumurtalar pişene kadar beklenir.
Hepsi bu kadar.Kebabımız servise hazır.Servis tabağına aldığımız kebabımızın üzerine bol limon sıkılıp, afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder