13 Kasım 2019 Çarşamba

ÇİNGENE KEBABI










CANIM  ANNEM   YILLAR  ÖNCE  ADANA'DA  BULUNMUŞ.BU  KEBABI  ORDA  ÖĞRENMİŞ.BİZE  HEP  YAPARDI.HALADA  YAPAR.BABAM  BAYILIR.BENDE  ONDAN  ÖĞRENDİĞİM  KADARIYLA  YAPMAYA  ÇALIŞIYORUM.ÇOCUKLARA  PATLICANI  SEVDİRMEK  ADINA.ÖZELLİKLE  KAHVALTIDA  ÇOK  GÜZEL  OLUYOR.BEN  ÇOK  SEVİYORUM.TARİFİ  GÖZ  KARARI  VERİYORUM.



         ** ÇİNGENE   KEBABI **
  
MALZEMELER:
4  adet  uzun,iri  kemer  patlıcan
3  adet  yumurta
1  baş  soğan
4  adet  sivri  biber
4  diş  sarımsak
100  gr. kavrulmuş  kıyma
2  adet  domates
2  kaşık  tereyağ
tuz, pulbiber, karabiber
1  tutam  maydanoz
1  adet  limon

YAPILIŞI:
Önce  patlıcanlar  közlenir.
Kabukları  temizlenip  küp  küp  doğranır.
Tavaya  yağ  alınıp,eritilir.
Küçük  doğradığımız  soğan, biber  ve  sarımsak  yağla 
kavrulur.
Ardından  kıyma  ve  küp  doğranmış  domatesler  eklenir.
Biraz  daha  kavurup  patlıcanlar  eklenir.
Yavaş  yavaş  çevrilerek  sotelenir.
Tuzu, pulbiberi, karabiberi  ve  kıyılmış  maydanoz  eklenir.
Üzerine  yumurtalar  kırılır.
Fazla  yaymadan  yumurtalar  pişene  kadar  beklenir.
Hepsi  bu  kadar.Kebabımız  servise  hazır.Servis  tabağına  aldığımız  kebabımızın  üzerine  bol  limon  sıkılıp, afiyetle  yenir.


Hiç yorum yok: