ÇİKOLATA ŞÖLENİ
MALZEMELER:
90 GR. BİTTER ÇİKOLATA
3 YUMURTA
YARIM BARDAK ŞEKER
YARIM LİTRE SÜT
2 KAŞIK KAKAO (SİLME)
1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
YAPILIŞI:
Süt hariç tüm malzeme robotun doğrayıcı kısmında karıştırılır (çikolatanın parçalanması için). Üzerine sıcak süt eklenip tekrar karıştırılır. Bu malzeme fırına dayanıklı küçük kaplara boşaltılır. Fırın tepsisine dizilir. Tepsinin içine su konur.Ve 175 derecede pişirilir.Tıpkı kek gibi pişiyor.Üzeri köpük köpük olup kabarıyor.Fırından çıkan çikolatalarımızı 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.Soğuyan tatlımızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Servise hazır.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder