
Tepsi kebabı çok pratik ve nefis bir lezzet. Daha önce kuşbaşı etle yapmıştım,oda nefisti. Bu kebab ayrıca yöresel bir lezzet. Tarif Hataylı Şeyma hanımdan geldi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Banada bu güzel tarifi deneyip,afiyetle yemek ve sizlerle paylaşmak düştü. Kesinlikle denemelisiniz. Özellikle misafir sofraları için denenmesi gereken bir tat. Servistede yanına pilav patates püresi ve salata öneririm.
*** TEPSİ KEBABI ***

MALZEMELER:
750 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz,tuz,karabiber,pulbiber ve kimyon
Üzeri İçin: 3-4 adet patates
3-4 adet sivri biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça ve tereyağ
YAPILIŞI:
Kıyma,rendelenmiş soğan,ezilmiş sarımsak,salça,kıyılmış maydanoz,tuz ve baharatları iyice yoğurun.
Yağladığınız tepsiye 1 parmak enliğinde olacak şekilde harcı yayın.
Üzerine,kenarlarına gelecek şekilde yuvarlak dilimlenmiş patatesleri döşeyin.
Sonra biberleri ve domatesleri ortasına döşeyin ( resimlerdeki gibi ).
Bir kabın içinde salça ve suyu açın.
Kebabın üzerine geçecek kadar salçalı sudan ilave edin.
Son olarak üzerine tereyağ parçaları koyun ve 200 derece fırında pişirin.

DİĞER TEPSİ KEBABI TARİFİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN.
İSKENDER KEBAP TARİFİM İÇİN BURAYI TIKLAYIN.
17 yorum:
Oldukça enfes görünüyor bu kebap. Denemek lazım.
Ellerine sağlık canım,mutlu bir hafta diliyorum..
Canımmm sayfanda kebapta süper elle
rine sağlık kocaman sevgiler...
ellerine sağlık canım harika görünüyor afiyet şeker olsun
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
En kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiyle kal.
Kebap şahane olmuş Arzum iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık..Şablonunda çok güzel olmuş canısı:)
çook öpüyorum
canım nefis bir üçlü oluşturmuşlar.ellerine sağlık canım.tepsi kebabın süperrr görünüyor..
çok güzel tart gibi olmuş görünüşü
ellerinize sağlık
Çookk severm canım ellerine sağlık.
Sevgiler,
Evren
Canım,
bloguna bahar gelmiş. Yeni görünümüne bayıldım. Leylak rengi en sevdiğim renklerdendir.
Ayrıca benim de kızlık soyadım Çıtak. Görünce şaşırdım. Çok ender bulunan bir soyad olduğundan.
Sevgiyle kal.
Canım Hatay'ın meşhur tepsi kebabı süper bir lezzet,bizim mutfağımızda da sıklıkla yapılır, özellikle iftar sonralarında güzel oluyor, hem diğer köftelerden daha pratik yapımı, ellerine sağlık güzelim,seninki de çok güzel görünüyor, inan şimdi kalkıp yapasım geldi, afiyetler olsun sizlere, sevgilerimle...
canım ellerine sağlık arkadaşım gerçekten çok güzel görünüyor
ellerine sağlık çok güzel olmuş ohh dediğiniz gibi yanınada patetes püresi pilav yemede yanında yat senin elindende harika olmuştur afiyet olsun sevgiler..
Ne zamandir yapmak istiyorum bu güzel tarifi. Sende harika hazirlamisin ,cok istah acici.Ellerine saglik canim,sevgiyle kal.
Hımmm harika bir görüntü tadıda harikaa olmalı ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Çorum'a kucak dolusu sevgiler Ellerine emeklerine sağlık .
Hoşçakla.dostçakal
Sürpriz/Özlem
ANNELER GÜNÜN KUTLU OLSUN
ÖPTÜM CANIM SEVGİLER
Şahane olmuş. Antakyaya her gittiğimde kardeşimden yapmasını istediğim bir lezzet bu. Ellerine sağlık. Sevgiler...
Yorum Gönder