
Herkese merhabalar.Selam ve sevgiler.Güzel yorumlarınız ve ziyaretleriniz için çok teşekkürler.Rabbim hepimize sağlık,sıhhat versin.Evlerimizden rahmet ve bereket hiç eksik olmasın.
2 nefis tarifle yayındayım.Her iki tarifte özellikle kahvaltılarda enfes.Hem çok pratik,hemde doyurucu ve besleyici.Omaç bildiğim kadarıyla iç anadoluya ait yöresel bir lezzet. Tava böreği genelde her evde yapılır.Ben elimde köy yufkası olunca mutlaka onunla yaparım.Hazır yufkanın dışında mis gibi köy yufkasını çok seviyorum.Yapımı çok zahmetli ve emek istiyor.Bugünkü tariflerim köy yufkası ile yapılıyor.Artık marketlerdede rahatlıkla köy yufkası bulunuyor.Eğer bulabilirseniz bu nefis tarifleri denemenizi öneririm.Omaç tarifi için canım arkadaşım Ayşe'ye çok teşekkürler.
** OMAÇ **

MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 adet köy yufkası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Yufka ekmekleri önceden ıslatıp,dinlendirin. Daha sonra didikleyip,yırtarak bir kaseye alın.Tavaya yağları alıp,eritin ve yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince içine yırtıp,didiklediğiniz yufkaları atın.Tuzunuda ekleyip, birlikte kısık ateşte biraz çevirin. Nefis omaç servise hazır.Servis sırasında üzerine karabiber ekip,yufka ekmeğe omaçı dürün ve afiyetle yeyin.

*****************************
** TAVA BÖREĞİ **

MALZEMELER:
4 adet köy yufkası
Sos için; 2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat,tuz ve karabiber
İçi için; Bir kase çökelek yada lor,1 çay bardağı kaşar rendesi ve pulbiber
YAPILIŞI:
Sos için;yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpın. Tuz,karbonat ve karabiber ekleyin.Geniş bir tavayı yağlayın ve ilk yufkayı tavadan kenarları taşacak şekilde bütün olarak serin.Yaptığınız sostan fırçayla her yerine sürün.İkinci yufkayı 2-3 parçaya bölüp, üzerine yayın ve tekrar sostan sürün.İç mazlemeyi karıştırın ve yarısını yufkaların üzerine yayın.Üçüncü yufkayı yine 2-3 parçaya bölüp,yayın ve sostan sürün.Kalan iç malzemeyi yerleştirin.Üzerine dördüncü ve son yufkayıda 2-3 parçaya bölerek yerleştirin ve sostan sürün.Son olarak ilk yufkanın tavadan taşan kenarlarını ortada birleştirin.Kalan sosu üzerine gezdirin ve 10-15 dakika dinlendirin. Orta ateşte böreğinizin her tarafını kızartın.Tavanın kapağı varsa onunla,yoksa tava büyüklüğünde bir tabakla böreği ters çevirin ve diğer yüzünüde kızartın.Sıcak sıcak servis edin.

Diğer tava böreği tarifim için burayı tıklayın.
16 yorum:
Her iki tarifte enfes görünüyorlar.Ellerine sağlık canım...
KÖY YUFKASI ÇOK DAHA LEZİZ OLUYOR DEDİĞİN GİBİ CANIMA RTIK MARKETLERDE BULMAK MÜMKÜN İLK TARİF HEM PRATİK HEMDE LEZİZ GÖRÜNÜYOR DENEMEK LAZIM ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
SEVGİLER..
Canım özledim seni..
Omaçı hiç tadmadım ama nefis görünüyor tava böreğini bende çok severim şahane olmuş ellerine sağlık Arzum..çook öpüyorum iyi haftalar
Canım ellerine sağlık ikiside harika mutlu haftalar sevgiler...
canım her iki tarifede bayıldım...
omacıda çok severim..nede olsa yozgatlıyım...yufka ekmeğini iyi bilirim..şu an dondurucumdada var hatta...
çıkarıp yapsammı acaba...
ellerine sağlık..nefisler nefis...
Bayıldım iki tarifinede çokkk güzel görünüyorlar...Ellerine emeklerine sağlık canım...
Sevgiler...
ellerine sağlık canım hayırlı akşamlar
özledik seni canım.yokluğun farkedilid hemen..bu arada omaça bayıldım..ellerine sağlık.tavada yufka böreği de denenecekler arasında...sevgiler...
Bayılırım Oğmaç'a. Yufkanın en sevdiğim halidir. Mis gibi tereyağı kokusuyla sıcacık bir dürüm. Canım istedi şimdi. Ellerine sağlık..
Canım,
ellerine sağlık. İkisi de nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
çok mutlu oldum hoş geldin..
ıımmm hangisini yesem acaba çok lezzetli görünüyorlar ben ikisinide deneyim en iyiysi sevgiler...
iki tarifinde nefis olmuş canım ellerine sağlık öptüm sevgiler
Eline sağlık canım böreğede hiç hayır diyemem yani
İkiside çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
canim odulun seni bekliyor hala almamissin?
canım tava böreğini denedim..harika oldu..teşekkürler tarif için...bloğumda yayınladım....
öpüyorum seni..
Yorum Gönder