13 Kasım 2019 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA


HEMEN  HEMEN  TÜM  HANIMLAR  YAPRAK  SARMAYI  BİLİR.BEN  HEM  PİRİNÇLİ, HEM  KIYMALI  HEMDE  YARMALI  SARARIM.AMA  BU  DEFA  BİLMEYENLER  VARSA  DİYE  YARMALI (buğday  kırığı)  SARDIM.ELİMDE  HİÇ  AZA  GİTMEZ.BU  SARDIĞIM  YAPRAKLARDAN  İKİ  GÜVEÇ  ÇIKTI.ONUN  İÇİN   ÖLÇÜYÜ  GÖZ  KARARI  VERİYORUM.SİZ  KENDİNİZE  GÖRE  AYARLARSINIZ  CANLARIM.VEE  BU  İKİ  GÜVEÇ  DOLUSU  YAPRAK  AYNI  GÜN  BİTTİ.ÇOK  GÜZEL OLUYOR.ARZUYA  GÖRE  BİRDE  BENİM  TARİFİMLE  DENEYİN  YAPRAK  SARMAYI  DERİM  BEN.



                        ***** YAPRAK    SARMA *****

  
MALZEMELER:
 İstediğiniz  kadar  asma   yaprağı
yarma (kırık  buğday)
zeytinyağı
soğan, sarımsak
salça, limon suyu
maydanoz, dereotu
tuz, pulbiber
  
YAPILIŞI:Önce  zeytinyağında  minik  minik  doğradığımız  soğanları  ve  sarımsakları  kızartıyoruz.Salçasını  ve  yarmayı  ekliyoruz.İnce  kıyılmış  maydonoz  ve  dereotunuda  katıyoruz.Tuz, pulbiber  ve  limon suyunu  ekleyip  tüm  malzemeyi  biraz  kavuruyoruz.İç  malzememiz  hazır.Yapraklarımızı  içine  malzeme  koyarak  sarıyoruz.Sardığımız  yaprakları  düzgün  bir  biçimde  güvece  diziyoruz (ben  yaprağı  hep  güveçte  pişiririm.tadına  doyum  olmaz).Üzerine  sıcak  su  koyup  kısık  ateşte  pişiriyoruz.Suyu  eksildikçe  ilave  ediyoruz.Piştikten  sonra  üzerine  salçalı  sos  yada  yoğurtla  servis  ediyoruz.AFİYET   OLSUN.

Hiç yorum yok: