HEMEN HEMEN TÜM HANIMLAR YAPRAK SARMAYI BİLİR.BEN HEM PİRİNÇLİ, HEM KIYMALI HEMDE YARMALI SARARIM.AMA BU DEFA BİLMEYENLER VARSA DİYE YARMALI (buğday kırığı) SARDIM.ELİMDE HİÇ AZA GİTMEZ.BU SARDIĞIM YAPRAKLARDAN İKİ GÜVEÇ ÇIKTI.ONUN İÇİN ÖLÇÜYÜ GÖZ KARARI VERİYORUM.SİZ KENDİNİZE GÖRE AYARLARSINIZ CANLARIM.VEE BU İKİ GÜVEÇ DOLUSU YAPRAK AYNI GÜN BİTTİ.ÇOK GÜZEL OLUYOR.ARZUYA GÖRE BİRDE BENİM TARİFİMLE DENEYİN YAPRAK SARMAYI DERİM BEN.
***** YAPRAK SARMA *****
MALZEMELER:
İstediğiniz kadar asma yaprağı
yarma (kırık buğday)
zeytinyağı
soğan, sarımsak
salça, limon suyu
maydanoz, dereotu
tuz, pulbiber
YAPILIŞI:Önce zeytinyağında minik minik doğradığımız soğanları ve sarımsakları kızartıyoruz.Salçasını ve yarmayı ekliyoruz.İnce kıyılmış maydonoz ve dereotunuda katıyoruz.Tuz, pulbiber ve limon suyunu ekleyip tüm malzemeyi biraz kavuruyoruz.İç malzememiz hazır.Yapraklarımızı içine malzeme koyarak sarıyoruz.Sardığımız yaprakları düzgün bir biçimde güvece diziyoruz (ben yaprağı hep güveçte pişiririm.tadına doyum olmaz).Üzerine sıcak su koyup kısık ateşte pişiriyoruz.Suyu eksildikçe ilave ediyoruz.Piştikten sonra üzerine salçalı sos yada yoğurtla servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder