MALZEMELER: 2 KG. HAMSİ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
MISIR UNU , TUZ
YAPILIŞI:
Balıkları ayıklayıp,yıkayın. Süzgeçte suyunu süzdürün.
Balıkları ayıklayıp,yıkayın. Süzgeçte suyunu süzdürün.
Tuzlayıp, mısır ununa bulayın.Tavaya 2 kaşık yağ koyun.
Tavaya resimdeki gibi dizin. 2 kaşıkta üzerinden yağ gezdirin.
Tavayı çevire çevire balıkların her yerini güzelce kızartın.
Tavayı şöyle bir salladığınızda balıklar tavadan ayrılmışsa altı kızarmış demektir.
Tavanın özel kapağını suyla ıslatıp, balıkların üzerine kapatın ve tavayı ters çevirin.
Kapaktaki balıkları tavaya dikkatli bir şekilde bırakın.
Aynı işlemi tekrarlayıp, balıkların diğer yüzünüde kızartın.
Balıklarınız afiyetle yenmeye hazırlar.Tabi yanında mutlaka limon ve salatayla.Bizim balıklar çok olduğu için aynı işlemi 3 kez tekrarladık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder