TARHANA ÇORBAS GERÇEKTEN TATMAYA DEĞER YÖRESEL BİR LEZZETTİR.MİS GİBİ SICACIK ŞİFA NİYETİNE HER GÜN ÇORBA İÇELİM.SOFRANIZDAN BEREKET, YUVANIZDAN HUZUR EKSİK OLMASIN.
MALZEMELER:
1 ÇAY BARDAĞI TARHANA (biz her sene tarhanamızı kendimiz köyden gelen yağlı yoğurtlarla yaparız.tadına doyum olmaz.helede soğuk kış gecelerinde.mis gibi şifa niyetine içeriz).
3 KAŞIK YAĞ (tereyağı ve zeytinyağı karışımı)
3 KAŞIK SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ,PULBİBER ,YETERİNCE SU VE 1 ADET ET BULYON
3 KAŞIK YAĞ (tereyağı ve zeytinyağı karışımı)
3 KAŞIK SALÇA
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ,PULBİBER ,YETERİNCE SU VE 1 ADET ET BULYON
YAPILIŞI:
Önce tencereye yağı koyarız.Üzerine salça koyup şöyle bi çeviririz.nanesini ekleriz.Naneyi fazla yakmadan kavururuz.Üzerine soğuk su ekleriz.Hemen tarhanasını koyup karıştırmaya başlarız.Ezilmiş sarımsak,tuz,pul biber ve et bulyonuda katarız.Bu arada karıştırmaya devam.Su kaynayana kadar karıştıra karıştıra pişiririz.Eğer karıştırmayı bırakırsak topak olur.Kaynayınca ocağın altını kısıp karıştırmayı bırakabiliriz.10 dakika kısık ateşte kaynaması yeterli. Eğer koyulaşirsa üzerine sıcak su ilave edilir.Çorbamiz servise hazır.Sıcak sıcak içmenizi öneririm.Tabi yanınada bol acılı turşu.AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder