MANTAR SOTE
Mantar sote
Mantar kavurması
Mantar yemeği
Kültür mantarı tarifi
Mantar tarifleri

MANTAR SOTE
MALZEMELER:
500 GR.MANTAR
1 BAŞ SOĞAN
2 ADET BİBER
2 ADET DOMETES
5 DİŞ SARIMSAK
3 KAŞIK TEREYAĞ
MAYDANOZ,TUZ,PUL BİBER
YAPILIŞI:
SOĞAN,BİBERLER VE SARIMSAKLAR MİNİK MİNİK DOĞRANIR.
3 KAŞIK YAĞDA ÖLDÜRÜLÜR.ÜZERİNE KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER EKLENİR.(KABUKLARI SOYULMUŞ).
YIKAYIP,KÜP DOĞRADIĞIMIZ MANTARLARDA EKLENİR.
TUZU VE PUL BİBERİDE EKLENEREK,SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.(HİÇ SU KOYMAYIN.MANTAR SULANIR ZATEN).
SON OLARAK İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ EKLENİR.
SOTEMİZ ARTIK SERVİSE HAZIRDIR.AFİYET OLSUN.
NOT: Bu soteyi diğer sebzelerlede yapabilirsiniz.Ayrıca kıyma,tavuk,kuşbaşı et vs. ilede çok lezzetli olur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder