MALZEMELER:500 GR. KURU İNCİRİÇİ İÇİN:1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKERPİŞİRMEK İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SUÜZERİ İÇİN, KAYMAK VE TOZ FISTIK
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKERPİŞİRMEK İÇİN:1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SUÜZERİ İÇİN, KAYMAK VE TOZ FISTIK
YAPILIŞI:İncirleri 15 dakika ılık suda bekletin.Daha sonra sap kısımlarını kesip parmaklarınızla içlerini açın.Ceviz içi ve şekeri bir kapta karıştırın.Bu karışımla incirleri doldurun.Tencereye dizin.Tencerenin kenarından sütü boşaltın.Suyuda incirlerin üzerinden gezdirin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Pişen ve soğuyan incirleri servis tabağına alıp üzerine kaymak koyun.Toz fıstıkla süsleyip servis edin.ARZUYA GÖRE mutlaka denemelisiniz.Nefis bir lezzet.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder