*** ARMUTLU KEK ***MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Aldığı kadar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-4 adet armut
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI:
Armutların kabuklarını soyun ve dilimleyin.
Tavaya tereyağ ve yarım bardak şekeri alıp,kavuralım.
Dilimlenmiş armutlarıda ekleyip, 5-7 dakika pişirin.
Armutların fazla suyunu süzün.
Kelepçeli kalıba yağlı kağıt döşeyin ve pişmiş armutları kalıbın alt tabanına dizin.
3 yumurta ve 1 bardak şekeri çırpın.
Sıvıyağ ve sütü ekleyip,tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, harcı karıştırın.
Harcımız ne çok koyu,nede çok cıvık olcak.Normal kek harcı kıvamında olacak.
Kek harcını armutların üzerine boşaltın ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kekinizin pişip,pişmediğini kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz.Keke kürdan batırın,eğer kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Pişen keki kalıptan ayırın ve dilimleyerek servis edin.Tabi yanında nefis bir tavşan kanı çayla:)
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN.
Bu nefis tarif için canım arkadaşım Fatoş'a çok teşekkürler.
>
4 yorum:
Arzucum kurban bayramin kutlu olsun canim...sevgiler
gunaydın kek harıka gorunuyor ellerıne sağlık
armutlu keki kesinlikle deneyeceğim ellerine sağlık canım....
Farklı bir lezzet olmus :) denemli.
Takibe aldım sizi
benmde bir moda blogum var, beklerım
http://benlimoda.blogspot.com/
Yorum Gönder