
Mantar severler için bu hafta sonu iki güzel tarifim var. Şahsen mantarın her türünü çok severim. Mantar boranide bunlardan birisi. Canım annem eskiden çok yapardı. Ondan öğrendiğim şekliyle şimdide ben yapıyorum. Borana olarakta bilinir. Susuz cacık gibi,muhteşemmmm. Diğer tarifim ise mantar mantısı. İlk kez denedim ve güzel oldu. Değişik ve hoş bir lezzet. Mantar mantısı tarifi için canım Ayşe'me çok teşekkürler. Her iki tarifide mutlaka deneyin derim.
*** MANTAR MANTISI ***

MALZEMELER:
500 gr. minik mantar ( sapları hariç )
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Üzeri için; sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos için; 1 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
Pulbiber
YAPILIŞI:
Aslında orjinal tarifte mantar suda haşlanıyor ama mantar su çekince tadı bozulduğu için bende bu şekilde yaptım.
Mantarları yıkayın ve kurulayın.
Tencereye alın ve ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.
Tuzunu atın ve karıştırın.
Kasede yumurtayı çırpın ve galeta ununu; tuzunu ekleyip,karıştırın.
Mantarları buna ilave edip, karıştırın.
Tavaya sıvıyağ koyup,kızdırın ve mantarları kızartın.
Kızaran mantarları fazla yağlarından arındırmak için, kağıt havlu üzerine alın.
Servis tabağına aldığınız mantarların üzerine bolca sarmısaklı yoğurt dökün.
Son olarak başka bir tavaya 1 kaşık sıvıyağı alın ve kızdırın.
İçine salçayı koyun ve çevirin.
Çok az su ekleyerek salçalı sosun kıvamını açın.
Ocağı kapatın ve pulbiberi ekleyin.
Bu sosu sarımsaklı yoğurt döktüğünüz mantar mantısının üzerine gezdirin.
AFİYET OLSUN.
*** MANTAR BORANİ ***

MALZEMELER:
300-400 gr. mantar
1-2 kaşık sıvıyağ
Yoğurt, tuz
2 diş sarımsak
Üzeri için; 2 kaşık sıvıyağ
pulbiber
YAPILIŞI:
Mantarları yıkayın ve kurulayıp, minik minik doğrayın.
Tavada suyu çekinceye kadar pişirin.
1 kaşık yağı ve çok az tuzu ekleyip, biraz çevirin ve soğumaya bırakın.
Çorba kasesinden daha büyükçe bir kaseye yoğurdu alın ve sarımsakları içine ezin.Tuzunuda ekleyip, karıştırın.
Mantarları ilave edin ve karıştırın.Susuz cacık gibi olcak.
Üzeri için; yağı kızdırın ve ocağın altını kapatıp, pulbiberi atın.
Servis sırasında mantar boraninin üzerine pulbiberli yağı gezdirin.
AFİYET OLSUN.

MANTAR SOTE TARİFİM İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.
12 yorum:
Canım günaydın ellerine sağlık Ayşe
den tarifi bende aldım ama sıra gel
medi denemeye ellerine sağlık sevgiler...
Canım ellerine sağlık mantar bizim evde de sık sık tüketilir ama bu tarifleri bilmiyordum mutlaka deneyeceğim.
Sevgiler,
Evren
iki tarife de bayıldımm! zaten mantara da bayılırım:)
en kısa zamanda denemek gerekli..
ellerine sağlık canım...
mantara hayranım.
her ikiside harika tarifti canım.
sevgiler.
dünya kadınlar gününüz kutlu olsun selamlar
Canım,
ellerine sağlık. İkiside çok güzel.
Benim damak tadıma mantar borani çok uygun onu hemen denemek isterim.
Sevgiyle kal.
arzucuğum ne harika lezzetler hazırlıyorsun sen.ellerine sağlık.tebrik ederim canım...
Borçlarimizdan, ceza ve günahlarimizdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bagislayandir, unutmayalim.. Eller semaya kalkip, yürekler bir atinca bu gece, gözler sevinç yaslariyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualariniz kabul olsun!
Arzucum yorumların ve güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum sizleri çok özledim inşallah bundan sonra sağlıklı güzel günlerde birlikte oluruz kandiliniz ve kadınlar gününüz kutlu olsun sevgiler canım
Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller
Arzucum öncelikle teşkr ederim seninde kandilin mubarek duaların kabul olsun canım..
Mantar mantısını bende cuma günü denedim mantar sevenler için gerçekten leziz bir tarif,boranide zaten yaptığım bir tarif oda nefis oluyor senin elinde değince eminim muhteşem olmuştur ellerine sağlık hayatım...çok öpüyorum
Canım her iki tarifte muhteşem ellerine sağlık..
mevlit kandilin mübarek olsun..
Sevgilerle...
Yorum Gönder