Herkese mutlu,sağlıklı,huzurlu ve hayırlı yıllar diliyorum.
Savaşların olmadığı, katliamların yaşanmadığı,bu yüzden kimsenin ölmediği,barış ve sevgi dolu nice uzun, güzel seneler yaşarız İNŞALLAH.

Sizleri enfes bir lezzetle başbaşa bırakıyorum.Başlı başına bir menü.Muhteşem bir tat. ARZUYA GÖRE kesinlikle denemenizi öneririm.
*** TAVUKLU-MANTARLI KREP SARMA ***

MALZEMELER:
KREP İÇİN:
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz
Aldığı kadar un
İÇ MALZEME:
500 gr. tavuk bonfile
250 gr. mantar
1 adet kuru soğan
5 adet sivri biber
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz ve pulbiber
BEŞAMEL SOS:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt süt
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı kaşar rendesi
YAPILIŞI:
Krep için; ılık süt,su ve sıvıyağı geniş bir kaba alın ve içine maya ile şekeri ekleyip,çırpın.
Üzerine tuz ve azar azar unu ekleyip,karıştırın.
Kıvamı akıcı bir hal alınca 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
Daha sonra tavayı biraz yağlayıp, bir kepçe ile krep harcından alıp; tavaya dökün ve pişirin.
Tüm malzeme bitene kadar bu işleme devam edin.
Pişen krepleri çok az yağlayın.
İç malzeme için; tavukları ve mantarları küp şeklinde doğrayıp,tavaya alın.
Suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin ve yağını ekleyin.
Minik doğranmış soğan,biber ve sarımsağı ekleyip;soteleyin.
Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve tekrar soteleyin
En son kıyılmış maydanoz,tuz ve pulbiberi ekleyin.
Krepleri tek tek bir tepsiye alarak, iç malzemeden kreplere uzunlamasına koyun ve sarın.
Yağlanmış borcama rulo olarak sardığınız krepleri dizin.
Beşamel sos için; tencereye yağı alıp, eritin ve unu ekleyin.
Unun rengi hafif dönene ve kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ekleyip,sürekli karıştırarak pişirin.
İçine karabiber ve tuzunu ekleyip; bu sosu kreplerin üzerine gezdirin.
200 derece fırında sos hafif kızarıp,pişene kadar tutun.
Fırından çıkarıp, üzerine rende kaşarı serpiştirin ve tekrar fırına verin.
Kaşarlar kızarınca krepleri fırından alın ve dilimleyip, servis edin.
AFİYETLER OLSUN.

11 yorum:
Dilerim ki, yeni gelen yıl, siz sevgili dostlarıma;
Gününüzü aydınlatacak ARZU
Arzularınızı güçlendirecek KUVVET
Kuvvetinizi yaratacak PARA
Parayı kazandıracak FIRSAT
Fırsatları değerlendirecek AKIL
Aklınızı koruyacak SAĞLIK
Sağlığını sürdürecek MUTLULUK
Mutluluğunuzu getirecek SEVGİ
melek...
oyy oyy bun bu sarmaları yerim:) Enfes görünüyor canım,ellerine sağlık.
hicri ve miladi yılımız hayırlı-bereketli olsun..
Her yeni yil,
tazelenen umutlarin,
cogalan sevgilerin habercisidir.
2009 yili da böyle olsun,
ama
hep güzel olsun baris olsun kardeslik olsun
NICE GÜZEL YILLARA
yeni yılın ilk yorumunu sana yazıyorum.inşallah yeni yıl sana mutluluklar getirir.çok güzel bir yemeğe benziyor,ellerine sağlık.
canim muhtesem ellerine saglik bayilirim boyle tariflere...valla enfes.opuyorum seni.
2009 yılında da hiç ümitsiz kalmaman ve hayallerine kavuşman dileğimle. İyi ve sağlıklı seneler!
canım benim ellerine sağlık arkadaşım hayırlı geceler sevgiler
sevdiklerinle birlikte geçireceğin sağlık mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum canım.
Sevgiler.
harika görünüyorlar,ellerine sağlık, mutlu yıllar
İyi Seneler!
2009 tüm güzellikleriyle hepimizi sarsın!!Tarif yine süper, ellerine sağlık.
SEvgiler,
Evren
Harika görünüyorlar.çok lezzetli olduğuna eminim
en kısa zamanda deneyeceğim bir tarif
ellerine sağlık
öpüyorum.
Yorum Gönder