
İlk şeker hamurlu pastammm. Nihayet çok istediğim bu pastayı denedim. İlk olmasına rağmen fenada olmadı hani. Oğlumun arkadaşlarına yapmıştım. Çocuklar çok beğendiler. Özellikle üzerinin çiçekleri ile çok fazla ilgilendiler ve mideye götürdüler. Ben daha çok görünümünü beğendim. Zira çok tatlı bir pasta. Ayrıca şeker hamurlarımıda kendim hazırladım. Bir sonraki tarifte şeker hamurlarımı anlatcam inşallah. Bu işle uğraşanları bir kez daha takdir ettim doğrusu. Zormuş valla. Bide dikdörtgen bir pasta yapınca kenarlarda biraz zorlandım. Yinede bu işten alnımın akıyla çıkabildim çok şükür. Bir kez olsun deneyin derim ben. Çok zevkli bir uğraş.
Bu muhteşem pastamı siz nasıl buldunuz?
*** ŞEKER HAMURLU PASTA ***

MALZEMELER:
PANDİSPANYA:
5 adet yumurta
5 fincan şeker ( türk kahvesi fincanı )
6 fincan un ( türk kahvesi fincanı )
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıcak su
1 çay kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için; 1 su bardağı süt

MUSLİN KREMA:
Yarım litre süt
2 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
100 gr. margarin
1 paket vanilya
Ayrıca kremanın içine katmak için; muz, fındık ve damla çikolata
Üzerini kaplamak ve süslemek için değişik renklerde şeker hamuru ( tarifini daha sonra vericem ).

YAPILIŞI:
Pandispanya için olan malzemelerle kek hamurunu hazırlayın.
Harcı yağlanmış kalıba dökün ve üzerini ortadan kenarlara doğru düzleştirin.
Sert bir zemine tepsiyi vurun ( bunu yapmamızın sebebi harcın içindeki hava kabarcıklarını yok etmek ).
175 derecede pişirin.
Fırından çıkınca üzerine kürdanla delikler açın ve sütle ıslatın.
Ben dikdörtgen ve büyük bir kalıp kullandım. Keki ikiye böldüm ve iki adet pandispanya elde etmiş oldum.
Siz dilediğiniz her türlü kalıbı kullanabilirsiniz.
Daha sonra muslin krema için; bir tencereye margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun.
Hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Ocağı kapatın ve vanilyayı ekleyin.
Biraz ılıyınca margarinide ekleyip, kremaya yedirin.
Pandispanyanın bir parçasını servis tabağına alın ve kremanın yarısını üzerine döküp, düzgünce yayın.
Kremanın üzerine yuvarlak doğranmış muz parçaları, iri kıyılmış fındıklar ve damla çikolata serpiştirin.
Diğer pandispanya parçasını dikkatli bie şekilde üzerine kapatın.
Pastanın düzgün olmasına çok dikkat edin. Kaplarken şekli bozuk olmamalı.
Kremanın kalan diğer yarısıyla pastanın üzerini ve yanlarını ince bir tabaka halinde kapatın.
Şeker hamurunu açıp, düzgün ve hava kalmıycak şekilde pastayı kaplayın.
Üzerine yine şeker hamuru ile istediğiniz süslemeleri yapabilirsiniz.
Ben üzerine çiçek motifleri yaptım.
Pastanızı buzdolabına koymayın. Şeker hamuru sertleşip, donabilir. Oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
Sonrada dilimleyip, afiyetle yeyin.

13 yorum:
Çok sevimli olmuş canım,ellerine sağlık:)
Cok hos olmus ustanin elinden cikmis gibi.Ellerine saglik...
canım harika olmuş maşallah ilk denemen için süper bence çok güzel pastalar yapıcaksın elin çok yatkın bu işi hiç bırakma derim
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimle
Ellerine sağlık canım, çiçekli çiçekli bahar gibi.
Sevgiler,
Evren
canımcım ilki böyleyse ikincisini düşünemiyorum bile.. çok şık ve gzüel olmuş bence... hadi bakalım 2. yi bekliyoruz ...sevgiler
Canım maşallah ilk kez ve bu kadar mükemmel ellerine ve emeğine sağlık bayıldım mutlu haftalar dilerim öptüm...
Çok çok güzel yaaa bayıldım.ben hiç yapamıyorum böyle pastalar inan çok beğendim bahar havası var.
ellerine sağlık canım
öpüyorum.
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor sevgiler
Harika olmuş, ellerine sağlık.
Canım,
ellerine sağlık. Muhteşem görünüyor.
Kendine haksızlık yapma. Hiç acemi işi gibi değil.Ne kadar becerikli olduğunu bir kere daha anladım. Ben de bayılıyorum, şeker hamurlu pastalara. Ama bir türlü cesaretimi toplayıp yapamadım. Bir gün denemek istiyorum ama bakalım o gün ne zaman gelecek.
Sevgiyle kal.
çok güzel görünüyor,bende denemek istiyorum.ama şekerli tarafini vermeyi unutmayın olurmu.ellerinize sağlık.
Belki bende bir gün cesaret edip denerim şeker hamurlu pasta:))
Ellerine sağlık nefis olmuş pasta.
ellerine saglik harika olmus.bende burda zor buluyorum marshmallow sekerini hepsinde jelatin var:(.Turk bakkalindada bulmak gayet zor gerci sIk aramamistim.
kilo almamak icin zaten yapmiyorum ama yas gunlerinde ne guzel olur bu pastalar
sevgilerle
Yorum Gönder