![]() |
Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz.
![]() |
![]() |
***** EKMEK KÖFTESİ *****
![]() |
Yarım bayat ekmek
1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül )
1 adet kuru soğan
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.
Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.
Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir.
Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın.
Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz.
İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde, ister yemek olarak afiyetle yiyebilirsiniz.
![]() |
9 yorum:
Canımmm hepsi enfes seçenekler bu köfteyi ilk fırsatta deniycem ellerine sağlık,mutlu haftalar dilerim,öptüm..
Yeni haftanin baslangiciyla birlikte tüm güzellikler seninle olsun www.gonlumdentadlar.blogspot.com
tarifler icin tskler.. ekmek koftesi enfes ellerine saglik
ellerine saglik
Emel-deturkserecepten.blogspot.com
bayat ekmekler için süper gerçektende Arzum mutlaka denemem lazım bunu harika olmuş ellerine sağlık...çok öptüm canısı
Harika bir lezzet olmuş,ellerine sağlık.Denenecekler arasına not edildi...
sevgiler...
Arzumcumm ellerine sağlık canım gerçekten bayat ekmekleri değerlendirmek için harika bir tarif.
Sevgiler,
Evren
ne hoş bur tarif böyle. hakikaten tam bayat ekmek değerlendirmesi için birebir.
çok da iştah açıcı görünüyor,ellerine sağlık canım..
koftelere bayiliriz not aldim mutlaka denerim
sevgiler
Emel-deturkserecepten.blogspot.com
Merhaba canım ellerine sağlık, bu güzel ekmek oruğunu ben de Antakya'da tatmış ve öğrenmiştim, hatta misafirlere bile yaparım çok severler,söylemeseniz kimse anlamıyor ekmekten olduğunu. Ben bir de kimyon ve acı pul biber de koyuyorum. Daha önce ben de yapıp yayınlamıştım sayfamda. Tarif gönderen Şeyma hanıma da teşekkürler...Size de paylaşımınız için çok teşekkürler.Öptüm canım, sevgiler...
Yorum Gönder