
Koku ve aromasına mest olduğum un helvasını çok seviyorum. Nefis bir tatlı bence. Üstelik hemen hemen her evde mutlaka bir kez olsun yapılmıştır. Denemeyenler varsa mutlaka denesinler ve bu muhteşem lezzetten kendilerini mahrum etmesinler derim ben. Tarif için canım yengeme teşekkürler.

- CEVİZLİ İRMİK HELVASI İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.
*** SÜTLÜ - CEVİZLİ UN HELVASI ***

MALZEMELER:
1 paket margarin ( 250 gr. )
500 gr. şeker ( 2,5 su bardağı )
250 gr. su ( 1 su bardağı )
250 gr. süt ( 1 su bardağı )
500 gr. un ( 3,5 - 4 su bardağı )
1 su bardağı ceviz
NOT:Aslında daha pratik ve kolay bir ölçüm daha var. Biraz tecrübe ve deneyimden sonra ölçüler göz kararı oluyor genelde. 1 bardak yağ için; 1 bardak şeker, 1,5 bardak su ve aldığı kadar un.
YAPILIŞI:
Tencereye margarini alın ve eritin.
Margarin eridikten sonra unu ilave edip, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
Bu arada başka bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, ocağın altını yakın.
Unu hafif kahveremgimsi bir renk alana kadar kavurun.
Biraz kavurduktan sonra içine 1 bardak iri ceviz atın.
Unla birlikte cevizlerde kavrulup, nefis bir lezzet ve kokuya sahip oluyor.
Kıvamının geldiğini kokusundan ve cıvıklaşmasından anlayabilirsiniz.
Kaynayan şerbetin altını söndürün.
Meyanesi gelen helvaya şerbeti bir seferde boşaltın.
Sadece bir kez karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını söndürün.
Bu aşamada biraz dikkatli olmak gerekiyor. Şerbet dökülürken üzerinize sıçrayabilir.
Dinlendirdiğiniz helvanızı alt üst edip, karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
İster kaşıkla, isterseniz kalıpla servis edip, afiyetle yeyin.


- CEVİZLİ İRMİK HELVASI İÇİN LÜTFEN BURAYI TIKLAYIN.
*** SÜTLÜ - CEVİZLİ UN HELVASI ***

MALZEMELER:
1 paket margarin ( 250 gr. )
500 gr. şeker ( 2,5 su bardağı )
250 gr. su ( 1 su bardağı )
250 gr. süt ( 1 su bardağı )
500 gr. un ( 3,5 - 4 su bardağı )
1 su bardağı ceviz
NOT:Aslında daha pratik ve kolay bir ölçüm daha var. Biraz tecrübe ve deneyimden sonra ölçüler göz kararı oluyor genelde. 1 bardak yağ için; 1 bardak şeker, 1,5 bardak su ve aldığı kadar un.
YAPILIŞI:
Tencereye margarini alın ve eritin.
Margarin eridikten sonra unu ilave edip, sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
Bu arada başka bir tencereye su, süt ve şekeri koyup, ocağın altını yakın.
Unu hafif kahveremgimsi bir renk alana kadar kavurun.
Biraz kavurduktan sonra içine 1 bardak iri ceviz atın.
Unla birlikte cevizlerde kavrulup, nefis bir lezzet ve kokuya sahip oluyor.
Kıvamının geldiğini kokusundan ve cıvıklaşmasından anlayabilirsiniz.
Kaynayan şerbetin altını söndürün.
Meyanesi gelen helvaya şerbeti bir seferde boşaltın.
Sadece bir kez karıştırıp, tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını söndürün.
Bu aşamada biraz dikkatli olmak gerekiyor. Şerbet dökülürken üzerinize sıçrayabilir.
Dinlendirdiğiniz helvanızı alt üst edip, karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
İster kaşıkla, isterseniz kalıpla servis edip, afiyetle yeyin.

9 yorum:
selam canım.mis gibi un kokusuna geldim.burda nefis cevizli un helvası varmış...pek severim arzucum.eline saglık.sevgiler.
http://hunerlieller.net
ARZUMCUM BEN DE ÇOK SEVERİM UN HELVASINI EVDE YAPILINCA KOKUSU DA YAYILIR OFF OFF OFFF YANİ!!! ELLERİNE SAĞLIK CANIM!!!
SEVGİLER,
EVREN
Canım sabah sabah canım çekti valla ellerine sağlık misler gibi koktu,ben irmik helvası alsam olur mu öptüm...
Canım,
mis gibi kokuyu takip ederek buraya kadar geldim. Acaba un helvasını sevmeyen var mıdır?
Ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
Un helvasını çok severim. Cevizlisini denememiştim, eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık.
Helvanın kokusu taaa buralara kadar geldi sanki...Nefis olmuşlar ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
benim uzun uzun zamandır canım un helvası istiyor ama hala istiyor bir türlü yapamıyorum böyle güzel güzel gördüklerimde hala neden yapmıyorum dedirtiyor:)
arzucum ellerine sağlık güzelim ne güzel görünüyor sevgiler
ablacım ellerine sağlık harika gözüküyor.
Yorum Gönder