BAYILIRIZ BİZİM EVDE MERCİMEK KÖFTEYE. ÇOK SIK YAPARIM. HELE ÇOCUKLAR ÇOK SEVEREK YİYORLAR. TÜM HANIMLAR BU KÖFTEYİ BİLİR VE YAPARLAR. BUDA BENİM KÖFTEM. YAPIMIDA ÇOK KOLAY. LEZZETİ HARİKA. ÖZELLİKLE ACI VE EKŞİYİ SEVENLER İÇİN BİRE BİR. TAM BENLİK YANİ. ARZUYA GÖRE MUTLAKA DENEYİN. AFİYETLER OLSUN.
ANTEP USULÜ ÇİĞ KÖFTEYİ VE PATATESLİ ÇİĞ KÖFTEYİ GÖRMEK İÇİN BURAYI TIKLAYIN.
** MERCİMEK KÖFTE **
MALZEMELER:
2 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
1 SU BARDAĞI KÖFTELİK BULGUR ( DÜĞÜL )
1 ADET BAŞ SOĞAN
5 - 6 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YARIM DEMET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
2 ADET LİMON SUYU
TUZ VE BOL ACI PULBİBER
AYRICA BOL KIVIRCIK, LİMON VE KÖPÜKLÜ AYRAN
YAPILIŞI:
Mercimeği üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
Ocağı kapatın ve üzerine köftelik bulguru ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun şişmesini sağlayın.
Bir tavaya minik doğradığınız baş soğanı ve yağı alın.
Soğanı kavurun ve üzerine salçaları ekleyin.
Hepsini biraz kavurup, mercimeğe ekleyin.
Üzerine limon suyu, tuz, ve biberi ilave edin.
İnce doğranmış yeşil soğan ve kıyılmış maydanozuda ekleyin.
Tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Elinize küçük parçalar alarak, avucunuzda şekil verin.
Kıvırcık koyduğunuz servis tabağına köfteleri döşeyin.
Bol köpüklü ayranla birlikte marula sarılmış köftelerinizi, üzerine limon sıkarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder