HERKESE MERHABALAR. BUGÜN ÇOK KOLAY BİR TARİF SEÇTİM SİZLER İÇİN. HEMEN HEMEN TÜM HANIMLARIN BİLDİĞİ ÇOK PRATİK VE NEFİS BİR BÖREK VAR. ÇAYLA BİRLİKTE İKRAM EDEBİLECEĞİNİZ BU NEFİS BÖREKLER KAPIŞ KAPIŞ YENECEKTİR. HAYDİ HANIMLAR DOĞRU MUTFAĞA. KOLAY GELSİN. AFİYET OLSUN.
AYRICA BU TARİFİMİ KADININ MUTFAĞI ARKADAŞIMIZIN YAPMIŞ OLDUĞU ETKİNLİĞE YOLLUYORUM. DAVET İÇİN TEŞEKKÜR EDİYOR VE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.
*** GÜL BÖREK ***
MALZEMELER:
3 ADET YUFKA
1 ADET YUMURTA
SOS İÇİN: YARIM ÇAY BARDAĞI SÜT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
İÇ MALZEME İÇİN: 3 ADET PATATES
1 KASE KIYMA
TUZ, KARABİBER VE PULBİBER
ÜZERİ İÇİN: SUSAM VE ÇÖREKOTU
YAPILIŞI:
Önce iç malzemeyi hazırlayın. Bunun için; patatesleri çiğ olarak rendeleyin ve suyunu sıkın. Kıymayı çok az yağla kavurun ve patateslerle karıştırın. Tuz ve biberleri ekleyin.
Daha sonra sosu hazırlayın. Bunun için; sos malzemelerini bir kapta çatalla çırpın. Yumurtanın sarısını ayırıp; beyazınıda sosa ilave edin.
İlk yufkayı yayın. Üzerine sostan bolca sürün ve dörde bölün.
Geniş kenarlarına iç malzemeden koyun.
Rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında döndererek gül şekli verin.
Birleşme yerinede sostan sürerek yapışmasını sağlayın.
Diğer yufkalarada aynı işlemleri uygulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri döşeyin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp; susam ve çörekotu serpiştirin.
180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
12 adet dışı çıtır, içi yumuşacık börekleriniz oldu.
Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder