*** FIRINDA BAMYA ***
MALZEMELER:
500 GR. BAMYA
500 GR. TAVUK KUŞBAŞI YADA KUŞBAŞI ET
2 BAŞ SOĞAN
2 KAŞIK YAĞ
Sosu İçin:2 KAŞIK SALÇA,TUZ,PULBİBER,LİMON SUYU VE SU
Üzeri İçin:2 DOMATES,5-10 TANE KÜÇÜK SİVRİ BİBER,MAYDANOZ
YAPILIŞI:
Önce bamyalarımızı ayıklayıp,yıkıyoruz.Sonra 2 baş soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin altına döşüyoruz.Üzerine tavukları ,onun üzerinede bamyaları döşüyoruz.En üste yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ve sivri biberleri diziyoruz.
Salça,tuz,pul biber,limon suyu ve az bir su ile hazırladığımız sosu bamyaların üzerine gezdiriyoruz.Kıyılmış maydanozuda serpiştirip üzerine 2 kaşik zeytinyağ gezdiriyoruz.En son üzerine küp küp tereyağ parçalarını ara ara yerleştiriyoruz.
180 derecede sosunu çekene kadar pişiriyoruz.Sos yemeğin üzerini kalıycak şekilde olcak.Hepsi bu kadar.AFİYET OLSUN.
ÇOK KOLAY VE LEZZETLİ BİR TARİF.BEN BU TARİFİ BURSA’DAKİ DAYIMDAN ÖGRENMISTIM.DEĞİŞİKLİK ARAYANLAR İFTAR MENÜLERİNE BU TARİFİDE İLAVE EDEBİLİRLER.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder