** POFUDUK ( HAMUR KIZATMASI ) **
MALZEMELER:
1 KİLO UN
YARIM PAKET MAYA , TUZ
KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ
YAPILIŞI:
UN,MAYA VE TUZ ILIK SU İLE YOĞRULUR.
1 SAAT DİNLENDİRİLİR. KABARAN HAMUR BEZELERE AYRILIR.
SONRA ELLE TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.
BİRAZ KALIN OLSUNKİ,POFUDUKLAR GÜZEL KABARSIN.
SONRA KURABİYE KALIPLARIYLA KESİLİR.
KESİLEN POFUDUKLAR KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.
ÇAYIN YANINDA AFİYETLE YENİR.
TABİ YANINA KAHVALTILIK VE DOMATES,SALATALIK.
AFİYETLER OLSUN. MUTLAKA DENEYİN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder